עבודי פירות קפואים וגלידות

עוגת אננס בחושה

11.6.2018

עונת הקיץ החמה כבר כאן, ניחוחות טרופיים קיציים באוויר, ואחרי שפינקנו אתכם היטב בסופ”ש האחרון עם מבצע פתיחת הקיץ שלנו, ופרסום המתכון להכנת טארט פטל שכ”כ אהבתם לאחרונה, זמן טוב לצ’פר עם מתכון מיוחד נוסף באווירה קיצית והפעם:

עוגת אננס בחושה עם אננס מיובש וקוקוס

עוגה זו ניתן להכין כמעט בכל טעם שאוהבים – אננס, מנגו, תפוזים או אפילו פירות יער, אך מומלץ מאוד לעשות שימוש במחיות הפרי האיכותיות שלנו כאשר אפשר לגוון כמובן בפירות היבשים ואפילו להחליף גם בפירות קפואים כמו למשל פירות יער, דובדבנים ועוד. סה”כ מדובר בעוגה קלה למדי להכנה שלא מצריכה התעסקות רבה.

המצרכים:

תבנית עם חור באמצע משומנת / 2 אינגליש-קייק באורך של 25 ס”מ
200 גרם סוכר (כוס)
3 ביצים גדולות
300 גרם אננס טבעי טחון / 300 גרם מחית אננס
350 גרם קמח מנופה (כ-2.5 כוסות)
שקית וחצי אבקת אפייה
רבע כוס קוקוס/שקד טחון
כוס שמן (240 מ”ל)
רבע כוס יוגורט (לא חובה)
גרידה מלימון שלם/תפוז שלם
8 יחידות אננס מיובש קצוצות
כפית תמצית וניל אמיתית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות, מנפים את האבקות ביחד.
2. מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר במשך עשר דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח יחד עם השמן, המיץ וקליפת התפוז, לסירוגין, כדי לקבל תערובת חלקה יוצקים לתבנית משומנת.
4. אופים כ-50 דקות בתבנית עגולה או כ-45 דקות בתבנית אינגליש-קייק, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

הערות:

א. אם משתמשים בתרכיז לימון, אפשר “להשתולל” ולהוסיף נענע קצוצה יחד עם לימון מסוכר.
ב. במידה ותבחרו לשלב אגוזים, כדאי לקמח אותם טרם שילובם בתערובת – הקימוח מונע את שקיעתם.
ג. ניתן להוסיף שוקולד-צ’יפס, חמוציות מיובשות או תמרים.
ד. לגירסת פרווה השמיטו פשוט את היוגורט.

* המתכון פורסם במקור בבלוג “מיריקה מתוקים” של מירי עבודי.

Pineapple-cake-stirred1

Pineapple-cake-stirred3

Pineapple-cake-stirred2

זקוקים לאחד המצרכים? בשביל זה אנחנו פה בשבילכם…
לפרטים והזמנות, חייגו עכשיו –
לקוחות פרטיים: 09-7449129
לקוחות עסקיים: 09-9503936

אהבתם? יצא טעים? מוזמנים לשתף אותנו ואת החברים!

הירשמו למבצעים ועדכונים!
  • שדה זה הינו למטרות אימות וצריך להישאר ללא שינויים.