עבודי פירות קפואים וגלידות

טארט פטל קייצי

13.5.2018

חג השבועות אוטוטו כאן ורגע לפני החג האהוב בלבן המאופיין במאכלים חלביים וטעימים במיוחד, אנחנו דואגים לפנק אתכם במתכון ייחודי להכנת טארט פטל קייצי ומרענן שכולם יאהבו!

* המתכון פורסם במקור בבלוג “סלונה”
** את המבצעים שלנו לשבועות כבר ראיתם? לחצו כאן.

טארט קרם־פטל בניחוח טרופי

 המצרכים:

לבצק הפריך –
280 גרם קמח
20 גרם שקדים טחונים
180 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
קליפה מגוררת מחצי לימון
מעט צבע מאכל ורוד (אופציה בלבד)

לקרם הפטל –
350 גרם פטל אדום טחון ומסונן או 250 גרם מחית פטל
5 חלמונים מביצים בינוניות (כ-100 גרם)
1 ביצה בינונית שלמה
70 גרם סוכר
½ כפית (2 גרם) ג’לטין מרוככים ב-2 כפיות (10 גרם) מים
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

לעיטור קצפת קוקוס –
1 מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה
1 כף ליקר פינה קולדה
5 כפות אבקת סוכר
4 כפות קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מרכיבים על המיקסר את וו הגיטרה, ומעבדים יחד קמח, צבע מאכל, קליפת לימון, אבקת סוכר וחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה במקרר. מוציאים את הבצק מהתבנית, מרדדים לעלה על משטח מקומח, ומרפדים בו תבנית פאי משומנת ומקומחת בקוטר 26 ס”מ. מחוררים את תחתית הקלתית במזלג, ומקררים כ־10 דקות במקפיא. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות). אופים את קלתית הבצק במשך 25-20 דקות עד שהבצק מזהיב ומצננים לטמפרטורת החדר.

2. מכינים את הקרם: טורפים בקערה או בחלק העליון של סיר בן מארי (סיר כפול לבישול על אדים) מחית פטל, חלמונים, ביצה שלמה וסוכר.
מבשלים תוך בחישה מעל אדים עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומסננים לתוך קערה. מצננים לטמפרטורת החדר.
ממסים את הג’לטין המרוכך במיקרוגל ומוסיפים לקרם יחד עם החמאה. מערבבים עד שהם נמסים והתערובת אחידה.
אם יש צורך, אפשר לערבל את הקרם בבלנדר מוט או במעבד מזון כדי לקבל קרם אחיד. יוצקים את הקרם לקלתית האפויה, מצננים ומקררים.

3. מכינים את קצפת הקוקוס: מקציפים את השמנת עם הליקר ועם אבקת הסוכר לקצפת יציבה.
מוסיפים את הקוקוס ומעבירים את הקצפת לשק זילוף. מעטרים את הפאי בזילופי קצפת (לעיטור כמו בתמונה מספיקה חצי כמות).

הערות:
* לא אוהבים קוקוס? ניתן להוסיף חומר טעם אחר או להקציף ללא קוקוס!
** במידה ורוצים לחסוך בזמנים – ניתן להכין את הקלתית ולהרכיב יום לפני ההגשה. לא מומלץ להקפיא את הפאי עם המלית.
*** ניתן לקשט בפטל קפוא,לפני ההגשה.

זקוקים לאחד המצרכים? בשביל זה אנחנו פה בשבילכם…
לפרטים והזמנות, חייגו עכשיו –
לקוחות פרטיים: 09-7449129
לקוחות עסקיים: 09-9503936

אהבתם? יצא טעים? מוזמנים לשתף אותנו ואת החברים!

הירשמו למבצעים ועדכונים!
  • שדה זה הינו למטרות אימות וצריך להישאר ללא שינויים.